Accessoires
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Elke auto starten met een iPhone

Eerder vandaag schreef ik al over de Spirit of Berlin, een op afstand bestuurbare auto. Dat is echter een concept en nog lang geen realiteit die we bij de lokale autodealer in de showroom mogen verwachten.

Bij Best Buy, een Amerikaanse 'Media Markt' variant, kun je nu het Viper Remote Start System pakket kopen. Daarmee kun je je auto op afstand openen, afsluiten, het alarm aan of uit zetten en starten. Behalve de hardware heb je ook een iPhone nodig met daarop de Viper Remote Start app.

Natuurlijk zijn er al veel auto's die je op afstand kunt starten en openen, maar hiermee kun je dat dus in iedere auto inbouwen en gebruiken. De Viper hardware kost 300 dollar voor auto's die al een Remote Start functie hebben en 500 dollar voor alle andere auto's. Alles wordt ook nog eens haarfijn uitgelegd in onderstaande commercial van Viper.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.