Accessoires
19 september 2011 - Ron Smeets

ElecTree; 'n bonsai boompje annex oplader op zonne-energie

Er zijn al de nodige zonnecel laders de revue gepasseerd hier, maar er zullen er nog veel meer zijn waar ik nog niets over geschreven heb ;-)

Dit Bonsai boompje met zonnecellen die als oplader dienst doet kwam ik vanochtend tegen en ik moet zeggen dat dit een van de leukere is die ik tot nu toe gezien heb.

Het boompje is voorzien van 27 zonnepanelen die, bij voldoende licht, de 13.500mAh accu die 'onder de grond' zit in 36 uur kan opladen. Dat is dan weer voldoende om een aantal toestellen op te laden (de gemiddelde smartphone accu heeft een capaciteit van 1000 tot 2000 mAh). Aan de 'uitgaande' kant is een USB aansluiting waarop je vrijwel elke telefoonlader kunt aansluiten en dus niet alleen, zoals op de foto te zien is, een iPhone.

Momenteel is de ElecTree alleen nog in de voorverkoop te bestellen. Goedkoop is hij echter niet; 299 Euro. Er zijn 400 exemplaren beschikbaar die allemaal een uniek volgnummer en certificaat krijgen. Afhankelijk van het verkoopsucces van deze eerste 'batch' wordt hij al dan niet in grotere aantallen geproduceerd. Hier kun je een interview met de ontwerper bekijken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.