Nieuws
06 december 2012 - Ron Smeets

Eindelijk weer een goede maand voor HTC

HTC heeft in november, voor het eerst in vier maanden, haar omzet weer zien stijgen. Met ruim 23% om precies te zijn. Letwel, dat is een stijging ten opzichte van de maand daarvoor (oktober 2012). Vergeleken met vorig jaar november moest de Taiwanese fabrikant een omzetdaling van ruim 31% slikken.

Hoe dan ook, stijgende omzetten zijn altijd een goed teken, toch? In november kwam de omzet van HTC uit op  zo'n 557 miljoen Euro (21.2 miljard Taiwan dollar).

Over het hele jaar (2012) boekte HTC tot nu toe (januari t/m november) een omzet van 7.04 miljard Euro; 39% lager dan over diezelfde periode in 2011. Kortom, HTC heeft de succesformule van de periode tussen 2007 en 2011, toen de fabrikant vrijwel elk kwartaal een nieuwe recordomzet (en winst) wist te boeken, nog niet teruggevonden.

HTC verwacht dat de totaalomzet over het vierde kwartaal van 2012 uiteindelijk uit zal komen rond de 1.58 miljard Euro.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.