Toestellen
11 februari 2013 - Ron Smeets

Eind 2013: 798 mljn Androids vs 600 mljn andere smartphones

Android is al geruime tijd de onbetwiste smartphone OS marktleider. Dat zal dit jaar niet veranderen. Daarvoor hoef je, op dergelijke korte termijn, niet over bijzondere voorspellende gaven te beschikken.

Analisten van ABI Research hebben becijferd dat eind 2013, wereldwijd, zo'n 1.4 miljard smartphones in gebruik zullen zijn. Maar liefst 798 miljoen daarvan zijn Android toestellen. Van de overige 600 miljoen zal ongeveer de helft (294 miljoen) een iPhone zijn. En de relatief nieuwe smartphone OS'en dan?

Volgens ABI zullen er in december van dit jaar 45 miljoen smartphone gebruikers met een Windows Phone toestel rondlopen. Tussen nu en eind van dit jaar worden naar verwachting 20 miljoen BlackBerry 10 toestellen verkocht. Dan blijven er nog zo'n 240 miljoen actieve smartphones over. Dat zijn dus de 'oude' Symbian en BlackBerry 7 toestellen die nog in omloop zijn plus de overige smartphone OS'en zoals Bada.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.