Nieuws
25 september 2008 - Ron Smeets

Eind 2008 4 miljard mobiele bellers

Uit een onderzoek van Informa blijkt dat onze aardkloot eind dit jaar vier miljard mobiele bellers zal tellen, ofwel bijna 60% van de totale wereldbevolking.

Opvallend is vooral de enorme stijging van de afgelopen 18 maanden. In die periode is het aantal mobiele bellers wereldwijd met maar liefst 20% toegenomen. Traditioneel zijn China en India, waar in totaal meer dan 2.5 miljard mensen wonen, al geruime tijd de snelst groeiende mobiele markten, en dat zal ook nog wel even zo blijven.

De verwachting is overigens dat die groei de komende jaren zal afvlakken tot ca. 10% per jaar. Doorgerekend zou dat betekenen dat de grens van 5 miljard 'pas' in 2011 gepasserd gaat worden.

Via: GSM Helpdesk

Gerelateerde links:
18 nieuwe GSM klanten per seconde
Dit jaar de helft van de wereldbevolking ‘mobiel’
Onderzoek: Aantal mobiele gebruikers wereldwijd ontstijgt de 2 miljard
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.