Tablets
12 oktober 2015 - Ron Smeets

Eerste, zweverige, Surface Book commercial

Microsof's 'One more thing' momentje kwam aan het eind van de Lumia / Windows 10 presentatie van vorige week. De Surface Tablet kreeg er ineens een Laptop zusje bij; de Surface Book. Het was al heel snel duidelijk dat Microsoft hiermee de concurrentie met Apple's Macbook Air aan wil gaan. Qua prijs is dat alvast gelukt. Dat wil zeggen, de Surface Book is net zo duur... and than some! Toch schijnt de pre-order voorraad van het duurste model, rond de 2500 dollar, al uitverkocht te zijn in de VS. Uiteraard wordt niet gezegd hoe groot de voorraad was.

Maar goed, ik ga niet oordelen voordat ik hem zelf uitgeprobeerd heb en moet wel toegeven dat hij er bijzonder fraai en 'hebberig' uit ziet. Dat is deels ook terug te zien in de eerste commercial voor het apparaat. Een beetje zweverig wellicht, maar dat schijnt een trend te zijn.

Zweverige commercials zijn hot... Ook aan deze kant van de oceaan. Bij het zien van de Surcface Book reclame moest ik in ieder geval meteen denken aan die van de LOI. Heeft totaal niets met Microsoft te maken natuurlijk, maar dat is ook niet de overeenkomst die ik bedoel ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.