Toestellen
19 oktober 2005 - Ron Smeets

Eerste Winmobile Smartphone met 4MP cam

Waarschijnlijk zullen we hem hier nooit in de winkels tegen gaan komen, maar de Lenovo T980 is wel de eerste 4 Megapixel Smartphone die op het Winmobile OS draait.

In Azie worden de mobiele consumenten dus weer eens verwend terwijl we hier niets anders kunnen doen dan 'kijken-kijken-nieks-kopen'. Op zich ook een typisch Hollandse bezigheid.

Verder moeten we ons maar troosten met de wetenschap dat de Lenovo verder niet echt bijzonder is qua design en specs. Ik bedoel maar: 64MB geheugen (en 128MB ROM), een 312 MHz processor en het uiterlijk van een slecht gekopieerde P900/910 zonder klepje. Niet echt spectaculair, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.