Toestellen
04 oktober 2010 - Ron Smeets

Eerste winkelversie van de Nokia N8 uitgepakt en gereviewd

Ik verwacht mijn review exemplaar van de Nokia N8 eind deze- of begin volgende week. De afgelopen maanden hebben we natuurlijk al heel veel prototype previews van Nokia's nieuwste N-Series model kunnen bekijken.

De boys van Mobileburn hebben afgelopen weekend hun review exemplaar ontvangen en daarvan maakten ze direct een uitpak- en een review video. Afgaande op de doos en het feit dat ik nergens meer iets van 'prototype' zie staan ga ik ervan uit dat dit een winkelversie met de 'definitieve' software van de Nokia N8 is. Beide filmpjes, samen bijna 20 minuten kijkplezier, kun je hieronder bekijken.

Ik wil natuurlijk niet te snel oordelen, en al zeker niet voordat ik zelf met een 'winkelversie', van het toestel uitgebreid heb kunnen testen maar ik zie (helaas) niet veel verschil met de prototypes die ik tot nu toe in mijn handen gehad heb. De nieuwe Symbian^3 software en UI werkt allemaal een stuk soepeler en gebruiksvriendelijker maar het haalt het nog steeds niet bij Android en iOS.

UPDATE (07u45): Ik heb de derde video nog even toegevoegd aan het artikel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.