Geruchten
31 augustus 2011 - Ron Smeets

Eerste Windows Phone Nokia's pas in 2012 naar de VS?

Het is al lang geen nieuws meer dat Nokia de eerste Windows Phone toestellen nog dit jaar (Q4) in de Nederlandse winkels wil leggen. Wij horen namelijk bij de zes belangrijkste markten voor de Finse fabrikant.

In de VS is het al jaren kommer en kwel met Nokia. De komst van Windows Phone, een product van het Amerikaanse Microsoft, zou daar verandering in moeten gaan brengen. Maar, als de laatste geruchten jusit zijn, dan zal dat in de VS op z'n vroegst pas in 2012, ná het Mobile World Congress in Barcelona (februari), gaan gebeuren.

De bron van deze geruchten is, natuurlijk, een anomieme tipgever van WMPowerUser. Volgens de schrijver is die echter wel redelijk betrouwbaar. Toch vind ik het, letwel ALS dit gerucht klop, een ietwat domme zet van Nokia. Voor veel Amerikaanse consumenten zou een release van de eerste Windows Phone Nokia's in 2012 wederom een bewijs zijn dat Nokia in de VS weinig te zoeken heeft.

OK, Nokia heeft van kiet af aan laten weten dat men eerst de zes belangrijkste (Europese) markten zal gaan bedienen met de nieuwe Windows Phone toestellen, maar als de VS pas zeven maanden later (na februari 2012 dus) aan de beurt is, dan denk ik dat veel Amerikanen, mocht Windows Phone 7 Mango inderdaad het succes brengen dat diverse analisten verwachten, al gekozen hebben voor een Samsung, HTC of LG.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.