Geruchten
13 september 2011 - Ron Smeets

Eerste Windows Phone Nokia's komen toch pas in 2012?

Eind volgende maand, 26 en 27 oktober, zal Nokia haar eerste Windows Phone toestellen presenteren tijdens Nokia World in Londen. Ik ben daar zeker bij aanwezig.

De afgelopen weken en maanden werd al veel gespeculeerd over het tijdstip waarop de eerste Windows Phone Nokia's in de winkels zullen liggen. Zowel CEO Stephen Elop als Jo Harlow spraken al de verwachting uit dat de eerste modellen nog dit jaar (2011) beschikbaar komen. Nieuwe bronnen melden nu echter dat die deadline mogelijk verschoven moet worden naar het eerste kwartaal van 2012.

Letwel, de uitspraken zijn afkomstig van Nokia Australië. "We won’t be releasing a Nokia on Windows Phone until Q1 of next year. Can’t be more specific than that sorry!", aldus een woordvoerder. We weten inmiddels al dat het land Down Under niet bij de zes zogenaamde 'first batch' markten hoort dus is het nog zeer de vraag welke gevolgen de Austalische uitspraken van Nokia hebben voor de zes landen die door Nokia gekenmerkt zijn als de belangrijkste, first batch, markten. Dat zijn namelijk Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië.

Ik ga er nog steeds van uit dat de eerste Nokia's met Windows Phone bij ons vóór de Kerst in de winkels zullen liggen. Ik denk ook dat Nokia niet anders kan. De Finnen zullen de, in mijn ogen, kwalijke 'traditie' moeten doorbreken dat tussen de aankondiging van een nieuw toestel en de beschikbaarheid daarvan in de winkels vaak vele maanden wachttijd zit. Nokia zou er goed aan doen om op z'n minst één van de eerste Windows Phone toestellen die in Londen gepresenteerd gaan worden ook daadwerkelijk binnen enkele weken daarna in de winkels van de zes 'first batch' landen te leggen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.