Nieuws
29 mei 2012 - Ron Smeets

Eerste Windows Phone 8 test toestellen in Australië?

Een Australisch gerucht spreekt over het feit dat de eerste test toestellen met Windows Phone 8 al Down Under gesignaleerd zouden zijn. Behalve een Nokia model, die qua design veel lijkt op de huidige Lumia (800 en 900) modellen, zouden er ook al Samsung en HTC Windows Phone 8 prorotypes in omloop zijn.

Afbeeldingen van die toestellen zijn er nog niet maar de Australische bron zegt over betrouwbare informatie te beschikken.

Op zich is het natuurlijk niet vreemd dat prototypes en test versies van nieuwe toestellen en smartphone OS'en ruim vóór de officiële lancering al bij providers liggen. Die moeten de betreffende hard- en software immers goedkeuren en desgewenst aanpassen alvorens ze in de winkels gelegd worden.

In dit geval, Windows Phone 8, is het mijns inziens wel heel erg vroeg, of ruim voor de lancering. De onthulling van de nieuwe Windows Phone versie wordt immers pas ergens in september of oktober verwacht. Tijdens de Windows Phone Developer Summit op 20 en 21 zal waarschijnlijk wel al wat meer informatie over Windows Phone 8 gepresenteerd worden. We zullen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.