Geruchten
17 mei 2012 - Ron Smeets

Eerste Windows Phone 8 Nokia's nog dit jaar in de winkels

Zowel Nokia als Microsoft hebben nog geen officiële mededelingen over de komst van Lumia smartphones met Windows Phone 8 gedaan. Toch lijkt dit gerucht, afkomstig van een Israelische distribiteur, niet heel erg onwaarschijnlijk.

Daarin wordt namelijk de verwachting uitgesproken dat de eerste Nokia (Lumia) smartphones met Windows Phone 8 nog dit jaar in de winkels zullen verschijnen.

De verwachting is dat Microsoft de nieuwste Windows Phone versie ergens in september of oktober officieel gaat onthullen. Nokia zal tijdens Nokia World, eind september mogelijk de eerste WP8 Lumia presenteren. Als de Finse fabrikant, samen met Microsoft, dezelfde launch strategie gaat hanteren als in 2011, dan is de kans dat de eerste WP8 Lumia nog voor het eind van dit jaar in de winkels ligt heel erg groot. Overigens deed een Saudi Arabische Nokia medewerker enkele weken geleden ook al een dergelijke uitspraak

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.