Geruchten
20 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Eerste Windows Phone 8-apparaten verschijnen in november

Onlangs werd bekendgemaakt dat Microsoft Windows 8 op 26 oktober op de markt verschijnt. Het gerucht gaat rond dat Windows Phone 8 ook rond die tijd gelanceerd zal worden. Een door ZDNet gepubliceerd rapport laat data zien van een Microsoft insider die laat zien dat de volgende versie van Microsoft's smartphone voor de fabrikanten op september is gezet, terwijl de algemene beschikbaarheid november zal zijn. Het nadeel van een datum in november is dat het als een tegenhanger van de desktop/tablets gezien kan worden, vandaar dat 26 oktober ook wel eens goed de releasedatum zou kunnen zijn.

Ook verwachten kenners een nieuwe telefoon van Microsoft zelf waarop het besturingssysteem op een goede manier naar buiten kan komen. Er zijn wel previews verschenen van Windows Phone 8, maar over het hardware-gedeelte krijgen we niets te horen. Het duurt nog wel eventjes voordat het 26 oktober is, dus reden voor paniek is er nog niet. We weten van Nokia in ieder geval zeker dat ze niets meer zullen lanceren tot de volgende lente. 

Microsoft heeft Windows 8, Windows Phone 8, de Surface-tablet en nog andere Windows RT-tablets, plus alle smartphones met Windows Phone 8 die nog moeten verschijnen. Dat lijkt heel veel, maar het lijstje met concurrentie is ook heftig. Wat dacht je van de vermoedelijke iPhone 5? Samsung zal ook niet rusten en komt vermoedelijk met de Samsung Galaxy Note 2. Evenals Amazon, die later dit jaar zal verschijnen met de Kindle Fire 2. En als we alle geruchten moeten geloven, komt er ook nog een iPad mini. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl