Geruchten
30 september 2010 - Ron Smeets

Eerste Windows Phone 7 Samsung wordt de Omnia 7

Het is nog niet bevestigd door de Koreaanse fabrikant zelf, maar het gerucht dat de eerste Samsung met Windows Phone 7 de naam Omnia 7 gaat krijgen lijkt een inkoppertje, toch? Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om de i8700 die eerder al eens gespot werd.

Ten eerste natuurlijk omdat Samsung de naam Omnia al ruim twee jaar voor Windows Mobile toetellen gebruikt. Ten tweede omdat het er naar uitziet dat de overige 'Windows Phone partners' van Microsoft het nummer '7' ook gaan gebruiken in hun (eerste) Windows Phone 7 toestellen. Zo zou HTC de HD7 voorbereiden en van LG weten we al zeker dat de Optimus 7 de eerste nieuwe Windows Smartphone zal worden.

Op zich is er natuurlijk wel wat voor te zeggen om het nummer '7' in de naam van de eerste Windows Phone 7 toestellen te gebruiken, maar of het silm is? Ik bedoel wat doen de fabrikanten dan met de overige Windows Phone 7 toestellen. De Samsung Omnia 8 kan natuurlijk eigenlijk pas komen als Windows Phone 8 op de markt komt (eind 2011?). Er zijn natuurlijk nog wel een aantal mogelijkheden. Denk aan namen als de Omnia Pro 7, HD Mini 7 of Optimus Slide 7, maar Ik hoop niet dat Samsung, LG of HTC hetzelfde verwarrende systeem als Nokia gaan gebruiken: Omnia 7-01 bijvoorbeeld.

Maar goed, over een paar weken, tijdens of vlak na de lancering van Windows Phone 7, zal het wel duidelijk worden welke toestelnamen de diverse fabirkanten allemaal gekozen hebben voor hun eerste Windoows Phone 7 smartphones. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.