Toestellen
12 april 2008 - Ron Smeets

Eerste Windows Mobile 'Dual-Sim' Smartphone

Het aanbod van dual-sim toestellen groeit de afgelopen weken en maanden gestaag. Nu maar hopen (voor de fabrikanten) dat de vraag naar dergelijke oplossingen ook gaat toenemen.

Het uit Hong Kong afkomstige HKC (nee, niet HTC uit Taiwan), heeft een dual-sim wereldprimeur. De G1000 en W1000 zijn namelijk 's werelds eerste Windows Mobile Smartphones met ruimte voor twee SIM kaarten die gelijktijdig kunnen functioneren. De G1000 is geschikt voor twee GSM netwerk kaarten terwijl de W1000 bedoeld is voor één CDMA en één GSM simkaart. Hieronder kun je een demovideo bekijken.

De belangrijkste specs van de HKC G(W)1000 op een rijtje:

- 2.8 inch QVGA touchscreen display

- 2 Megapixel camera

- microSD geheugenkaart

- USB

- Bluetooth met A2DP

- 200 MHz Qualcomm processor

- 256MB ROM, 64MB RAMGerelateerde links:
Tweede dual-sim Samsung op komst
Samsung D780 DuoS op komst
Volgende Hummer Phone is een dual-sim toestel
Samsung D880 met twee SIM kaarten
Haier GSM met dual-SIM funtie op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.