Geruchten
17 januari 2010 - Ron Smeets

Eerste Windows Mobile 7 Smartphone komt in September

Het bewijs dat je de meeste geruchten met een (flinke) korrel zout moet nemen werd de afgelopen twee weken maar weer eens bevestigd. Dit keer was het de beurt aan LG om, binnen enkele dagen, met tegenstrijdige geruchten in verband gebracht te worden.

Eerst riep een van de woordvoerders van de Koreaanse fabrikant, samen met vele anderen, nog dat Windows Mobile 7 pas vanaf 2011 in de winkels zou gaan verschijnen. Gisteren verscheen echter op twitter een bericht dat LG van plan is om in September van dit jaar (2010) al de eerste Windows Mobile 7 Smartphone op de markt te brengen.

Het bericht werd kort daarna, waarschijnlijk op last van LG, weer verwijderd, maar gelukkig waren er al screenshots van gemaakt (zie hieronder) ;-) Op zich zegt het natuurlijk ook wel iets dat LG het schijnbaar nodig vond de tweet te laten verwijderen. Bovendien was de twitteraar in kwestie op uitnodiging van de fabrikant in Seoul bij LG aanwezig voor, onder andere, een kijkje in de ontwikkelkeuken van de Koreanen. Kortom, het gerucht kwam in ieder geval dicht bij het vuur van LG vandaan ;-)

In dezelfde tweet werd overigens ook nog gemeld dat LG in April een Android 2.1 toestel uit zal brengen. Dat lijkt minder schokkend, maar is natuurlijk ook het vermelden waard. lg-sept-wm7-rm-eng

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.