Nieuws
16 februari 2009 - Tom Haagmans

Eerste Windows Mobile 6.5 smartphone: LG GM730

Vandaag heeft LG de GM 730 aangekondigd, de eerste smartphone met Windows Mobile 6.5 wat er voor moet zorgen dat de mogelijkheden die een smartphone biedt makkelijker te gebruiken zijn. Het Operating System is een combinatie van Windows Mobile en LG’s  3D S-class user interface zoals de Arena die heeft. LG wil er door een heldere en intuitieve bediening en interface voor zorgen dat de smartphone niet slimmer is dan de gebruiker. 

Volgens LG is de combinatie van de nieuwe Windows Mobile versie en de 3D S-class user interface een winnende combinatie. LG zal dit jaar een reeks smartphones lanceren die deze combinatie hanteren, te weten deze GM730, de Arena en de GD900.

De S-class user interface is gebaseerd op een kubus. De gebruiker heeft de beschikking over vier customiseerbare home schermen. Door met een vinger over het scherm te vegen draait de kubus een kwartslag en krijg je een ander home scherm te zien. Ook maakt de interface het instellen van je e-mail eenvoudiger dan ooit, een klik is voldoende. Internet Explorer 6 moet de internetbeleving verder afmaken.

Ondanks de techniek die het toestel aan boord heeft is het slechts 11.9mm dik. Meer specificaties zullen snel volgen en het toestel zal nog in de eerste helft van 2009 te koop zijn.

 LG-GM730-c

Over de auteur: Tom Haagmans