Toestellen
15 december 2014 - Ron Smeets

Eerste voorraad BlackBerry Classic in de VS uitverkocht Aantallen worden niet genoemd, dus hoe goed dit nieuws is kan niet gezegd worden

Woensdag presenteert BlackBerry de Classic (Q20) officieel, maar het toestel was de afgelopen weken al online, en bij sommige providers, onder andere Vodafone Duitsland, al te bestellen. Welnu, in de VS blijkt hij, enkele dagen voor de lancering al even uitverkocht te zijn. Er worden geen aantallen genoemd dus hoe groot het succes is kan niet bepaald worden. 

Enkele maanden geleden bleek de Passport ook redelijk snel uitverkocht te zijn, maar dat bleek toen om 200.000 toestellen te gaan. Niet slecht voor BlackBerry, maar cijfers waar de meeste concurrenten hun hand niet voor om draaien. Hoe dan ook, deze berichten tonen in ieder geval aan dat er nog altijd BlackBerry kopers te vinden zijn, ondanks dat het marktaandeel en de populariteit van het Canadese smartphone merk al jaren in een neerwaartse spiraal zit.

Of de BlackBerry Classic ook naar Nederland komt is nog niet met zekerheid te zeggen. De fabrikant heeft in Nederland geen kantoor meer en mijn vragen aan de Engelse en Franse PR afdelingen werden deels wel beantwoord, maar zonder dat iets gezegd werd over de beschikbaarheid van nieuwe toestellen in de Benelux. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.