Toestellen
11 september 2015 - Ron Smeets

Eerste videopreviews van de iPhone 6S (Plus) duiken op

Woensdag avond onthulde Apple onder anderen twee nieuwe iPhones, de 6S en de 6S Plus. De grote veranderingen ten opzichte van zijn voorgangers zijn de camera upgrades, van respectievelijk 5 en 8 megapixel (front - back) naar 8 en 12 megapixel. Uiteraard is ook het nieuwe 3D touchscreen (Force Touch) helemaal nieuw, evenals de veel sterkere aluminium behuizing.

Het duurt nog een aantal weken voordat de iPhone 6S (Plus) in Nederland te koop zal zijn, maar voor de fanboys en -girls is 25 september natuurlijk een belangrijke datum. Vanaf die dag kunnen de nieuwe iPhones weer in Duitsland opgehaald worden. Hoe lang de rijen in Oberhausen en voor andere Duitse Apple Store's gaan worden is nog de vraag, maar dat enkele honderden Nederlanders en Belgen de reis naar het Oosten gaan ondernemen lijkt wel zeker.

Inmiddels zijn de eerste hands-on previews van de nieuwe iPhones al online verschenen. Hieronder staan er een paar. Enjoy!

Via YouTube

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.