Geruchten
05 augustus 2016 - Ron Smeets

Eerste video van een werkende iPhone 7

Het filmpje duurt nog geen halve minuut en je ziet behalve de geopende camera app ook een ietwat vreemd menu met camera opties, maar dit zouden wel de eerste bewegende beelden van een functionerend iPhone 7 prototype zijn.

Het filmpje is afkomstig uit China en het is natuurlijk de vraag hoe lang hij online blijft staan. Enfin, kijk zelf maar (voor zolang het duurt).

Het toestel lijkt als twee druppels water op de vele mockups en dummies die in eerdere geruchten opdoken. Daarmee wordt de kans steeds groter dat de nieuwe iPhone uiterlijk inderdaad nauwelijks zal verschillen van zijn voorganger. Uiteraard weet alleen Apple of al deze lekken en geruchten de waarheid benaderen, maar die zullen hun kaken tot begin september stevig op elkaar houden.

Apple heeft nog geen datum voor de presentatie van de nieuwe iPhones bekend gemaakt maar gespeculeerd wordt dat dit op 6 of 7 september gaat gebeuren. De toestellen zouden in de eerste landen (waar Nederland en België normaal niet toe behoren) vanaf 16 september in de winkels liggen.

Bron (Video)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.