Geruchten
07 oktober 2011 - Ron Smeets

Eerste video van de Nexus Prima (aka Galaxy Nexus) gespot

Volgende week presenteren Google en Samsung naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Nexus smartphone; de Nexus Prime (maar Galaxy Nexus is een naam die ook genoemd wordt).

Vandaag zijn op een Roemeense site een foto en video van het toestel opgedoken. In de video (na de klik) kun je onder andere de eerste bewegende beelden zien van Android Ice Cream Sandwich.

Samsung Nexus Prime video

In Nederland was het AllAboutPhones die de video en foto het eerste spotte. In het Roemeense bericht, dat formeel natuurlijk nog een gerucht is, worden ook enkele specs genoemd. Die komen overeen met de specs die eerder al eens uitlekten. Zo heeft de Nexus Prime en 5 megapixel camera en een 1750 mAh accu, volgens de Roemenen. Verder zou het toestel, helaas, weer van plastic gemaakt zijn.

De video. Letwel, bij mij speelt hij niet altijd af 'Processing' zegt ie dan). Ik laat hem echter toch even staan. kan met de drukte te maken hebben, maar de kans bestaat ook dat het flmpje (op last van Samsung en/of Google) al offline gehaald is AllAboutPhones heeft de video geript en hem op YouTube geplaatst:

De foto:

En op de volgende pagina zijn ook nog negen screenshots van Android Ice Cream Sandwich te zien. Die zijn overigens afkomstig van het Duitse MobiFlip, maar dit terzijde.

Android Ice Cream Sandwich screenshots

Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-1 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-2 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-3 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-4 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-5 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-6 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-7 Android-Ice-Cream-Sandwich-Nexus-Prime-8

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.