Geruchten
04 oktober 2011 - Ron Smeets

Eerste Vertu touchscreen smartphone; de Constellation T

Terwijl de halve wereld verwacht dat we op een (nieuwe) economische crissi afstevenen heeft Vertu, het luxe Nokia merk, besloten om haar eerste touchscreen smartphone te gaan maken. Dat is althans via de Bluetooth SIG uitgelekt.

De Vertu Constellation T heeft echter niet alleen een touchscreen display met ogetwijfeld 'n extreem hoog prijskaartje, maar geheel tegen de verwachting in, zeker voor Vertu toestellen, ook best aardige specs.

Zo is hij voorzien van een 3.5 inch nHD AMOLED display, quad-bad GSM met UMTS en HSPA support, een 8 megapixel camera met dual LED flitser, 32GB intern geheugen, Bluetooth 3.0, WiFi, A-GPS, Email (SMTP/POP3/IMAP4) support, een MP3 speler en een FM Radio Tuner. De Vertu Constellation T zal hoogstwaarschijnlijk uitgevoerd worden met het Symbian OS, aangevuld met een 'eigen' UI. Helaas geen Windows Phone 7.5 dus ;-)) Meer specs en het prijskaartje zijn nog niet bekend. Daavoor zullen we moeten wachten op de eerste officiele berichten van Vertu zelf.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.