Toestellen
13 september 2008 - Ron Smeets

Eerste Vertu met HSDPA

De meeste mobiele bellers zullen bij het zoeken naar een nieuwe telefoon niet meteen aan een Vertu denken.

Behalve het prijskaartje dat deze ultra luxe Nokia's hangt vallen de specs over het algemeen ook wat tegen. Ik bedoel, 3000 Euro (en vaak nog veel meer) voor een toestel dat weliswaar van (wit)goud, platinum, RVS, crystal sapphire glas en andere dure materialen gemaakt is maar het verder moet doen met een relatief klein display, 1 of 2 megapixel camera (als die er al op zit) en zaken als UMTS, GPS en WiFi ontbeert. Dat is toch best veel geld voor de gemiddelde mobiele beller.

Voor iedereen die het zich wel kan veroorloven is er nu goed nieuws. Vertu heeft namelijk voor het eerst een toestel geintroduceerd die geschikt is voor UMTS en HSDPA netwerken. De Vertu Signature S Design heeft bovendien oo WiFi aan boord.

Het toestel komt, zo meldt Vertu op haar eigen website, vanaf Oktober in de winkels.Gerelateerde links:
Vertu viert 10e verjaardag met nog exclusievere modellen
Een 'Nokia' van 18.000 Euro
Top 5 van duurste toestellen ter wereld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.