Geruchten
21 september 2009 - Ron Smeets

Eerste Vertu clamshell gespot

Of het nu zo'n goede tijd is om een nieuwe ultraduur en luxe mobieltje te introduceren waag ik te betwijfelen, maar als de Tsjechische geruchten kloppen dan zou het toestel op de afbeelding hiernaast de nieuwe Vertu Constellation F moeten zijn. Die F staat voor 'Fold' ofwel het wordt de eerste Vertu met clamshell form factor.

Behalve deze afbeelding, die overigens niet echt 'luxe' aandoet, zijn ook al enkele specs van het toestel uitgelekt.

De Vertu Constellation F zou onder andere uitgerust worden met een primair 2.4 inch TFT HVGA display (480x320 pixels), een extern 1.3 inch (128x160) display, 3 megapixel camera met dual LED flitser, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support en maar liefst 8GB intern geheugen. De prijs van de Vertu Constellation F is nog niet uitgelekt maar die zal ongetwijfeld meer dan 1000 Euro gaan bedragen. En dat is, gezien de gemiddelde prijs van Vertu toestellen, nog een voorzichtige schatting van mijn kant ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.