Toestellen
12 maart 2015 - Ron Smeets

Eerste Vaio smartphone is een tweelingbroer van de Panasonic Eluga U2 Vaio is geen onderdeel meer van Sony en gaat nu ook smartphones verkopen

Sony heeft vorig jaar afscheid genomen van de Vaio tak. De nieuwe Japanse eigenaar vond dat het merk ook de smartphone markt moest betreden. Zie hieronder het eerste resultaat van die gedachtengang; de Vaio Phone. Het is een mid range smartphone met een 5 inch scherm, 1.2 GHz quad core processor, 2GB RAM, 16GB intern geheugen, een 2500 mAh accu en Android 5.0 Lollipop.

De Vaio Phone wordt vanaf 20 maart in Japan verkocht voor ongeveer 395 euro (50.000 Yen). Dat wil zeggen... als Panasonic daar geen stokje voor steekt want de Vaio Phone is uiterlijk, en qua specs, een tweelingbroer van de Eluga U2 van die andere Japanse fabrikant. Saillaint detail: de Eluga U2 is met een prijskaartje van 31.000 Yen ook nog eens zo'n 160 euro goedkoper dan de Vaio Phone. Schijnbaar wil de nieuwe eigenaar van het Vaio merk wel nog steeds profiteren van de luxe uitstraling die het onder de Sony vlag had. Ze zijn alleen even vergeten dat Vaio producten destijds die uitstraling ook waar konden maken met prima specs en dito design.

Enfin, hierboven en onder staan twee afbeeldingen van de Vaio Phone (boven) en de Eluga U2. Zoek de verschillen zou ik zeggen. Behalve de kleur en hetgeen op het scherm getoond wordt zul je die niet kunnen vinden ;)

Bron (Japans), via, Vaio (Japans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.