Toestellen
23 juni 2016 - Ron Smeets

Eerste update voor de OnePlus 3 komt er al aan Nieuwe software wordt echter eerst onder 'review exemplaren' verspreid

Ruim een week geleden werd de OnePlus 3 gelanceerd. Hoewel het toestel hoog aanschreven wordt als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding en de bouwkwaliteit zijn er na enkele dagen ook al de nodige 'bugs' ontdekt. Zo geeft het AMOLED display niet altijd de juiste kleuren weer en drijft het bijzonder agressieve geheugenbeheer menig eigenaar al tot wanhoop. Een van de gevolgen van het falende geheugenbeheer was ook al te zien in een eerste snelheidsvergelijk met de Galaxy S7.

Voor de geheugenproblemen is door ontwikkelaars van het XDA forum al een fix bedacht, maar nu komt de fabrikant zelf ook met de mededeling dat een eerste firmware update op stapel staat. Volgens OnePlus worden door de nieuwe software, versie 3.1.4 van het Oxygen OS, beide bovengenoemde problemen verholpen.

Die update wordt overigens wel eerst en alleen verdeeld onder review exemplaren van de OnePlus 3. De gewone kopers zullen nog even iets langer geduld moeten hebben, aldus de fabrikant. Hoe lang? Dat zal natuurlijk ook afhangen van de bevindingen van de 'reviewers'.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.