Accessoires
28 maart 2006 - Ron Smeets

Eerste UMPC met een prijskaartje

Na de onthulling van Microsoft's geheimzinnige Orgami project, ofwel de aankondiging dat de eerste UMPC's er aan zaten te komen werd het, behoudens op de CeBIT, weer even stil rondom de ultra mobiele gadget's.

Reden daarvoor was onder andere het feit dat veel producenten de komst van een UMPC aankondigden, maar daarbij geen concrete releasedatum en prijs bekend maakten. OK, Microsoft en Bill Gates riepen meermaals dat het succes van de UMPC met name voort zou komen uit een stabiel en gebruiksvriendelijk OS in combinatie met een prijs die rond de 500 dollar zou moeten liggen.

Welnu, de eerste UMPC mét prijskaartje en releasedatum is een feit en helaas moeten we bekennen dat de betreffende producent, TabletKiosk, er niet in geslaagd is om aan beide voorwaarden te voldoen. De EO V7110 die eind April uit zal komen begint bij 900 dollar, bijna het dubbele van de ideale prijs. . . Gelukkig draait ie wel op het Windows XP Tablet Edition Operating System

Deze UMPC is verder voorzien van een VIA C7 NaNo 1.0GHz processor, 7 inch 800 x 480 TFT touchscreen LCD, 802.11b/g WLAN, Bluetooth en 256MB RAM.Gerelateerde links:
Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Eerste UMPC meeting in Hannover
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.