Nieuws
04 september 2005 - Ron Smeets

Eerste tests met 100Mbit mobiel netwerk

Terwijl wij nog blij moeten zijn met 256Kbit UMTS verbindingen en T-Mobile wellicht begin 2006 start met het implementeren van 1.8Mbit netwerken, meldden de knappe koppen van NTTDoCoMo de eerste succesvolle tests met mobiele 100Mbit verbindingen.

De tests maken onderdeel uit van de ontwikkeling van 4G mobiele netwerken. De Japanse engineers zaten tijdens de test in een auto waarin 20 HDTV streams via het mobiele netwerk gelijktijdig werden bekeken terwijl de auto zich met zo'n 30 km/h voortbewoog.

Het zal nog wel een paar jaartjes duren voordat de 4G netwerken overal beschikbaar zijn, maar met die snelheden duurt het downloaden van een complete DVD, op je mobiel, nog maar 'n minuutje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.