Nieuws
03 december 2005 - Ron Smeets

Eerste test met interactieve mobiele TV

De Noorse TV zender NRK en de Zweedse producent van draadloze apparatuur LM Ericsson zijn, naar eigen zeggen, vorige week gestart met ' s werelds eerste interactieve mobiele televisie tests.

Gebruikers die aan de tests meedoen kunnen een applicatie voor hun mobieltje downloaden waarmee ze het muziekprogramma Svisj kunnen kijken en beinvloeden door bijvoorbeeld te stemmen op de volgende clip die ze willen zien.

Daarnaast kunnen ze via dezelfde applicatie ook chatten met andere kijkers of de programmamakers die daar dan weer, real time, op kunnen reageren. De test zal in totaal zes weken duren, maar er is nog niet bekend of en wanneer er daarna 'blijvende' interactieve mobiele tv programma's zullen komen.Gerelateerde links:
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Start mobiele televisie showcase in Groot-Brittanni
Mobiel.tv initiatief met ambities
Nieuw Nokia Game: Nokia 20Lives
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Eurosport live op Vodafone Live!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.