Geruchten
01 september 2008 - Ron Smeets

Eerste Symbian Touchscreen Samsung in 2009

We weten al een tijdje dat Nokia en Symbian hard werken aan de release van de eerste Symbian Smartphone met touchscreen bediening. Als het goed is wordt dat de langverwachte Tube of 5800 XpressMedia van Nokia.

Tijdens de lancering van de Samsung I8510 INNOV8 in Vietnam heeft de Aziatische baas van Samsung zich echter laten ontvallen dat zij volgend jaar ook met een Symbian based Touchscreen Smartphone op de proppen zullen komen.

Hoewel ik niet verwacht dat Nokia, eigenaar van Symbian, zal toestaan dat Samsung er met de primeur vandoor gaat zou het, gezien de reputatie van de Koreanen als het gaat om het snel uitbrengen van nieuwe toestellen, zo maar kunnen dat Samsung's touchscreen Symbian Smartphone eerder klaar is om de winkels te bestormen dan die van Nokia.Gerelateerde links:
Nokia Tube komt eind dit jaar
Nieuwe foto's van de Nokia Tube uitgelekt
Screenshots van S60 5th (Touch) Edition
Nokia 5800 XpressMusic op Duitse reclameposter
Concept Media player voor Symbian S60 Touch
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.