Nieuws
25 juni 2008 - Ron Smeets

Eerste 'Symbian Foundation' toestellen komen in 2010

Gisteren kondigden de diverse Symbian Partners, met Nokia voorop, aan dat ze voornemens zijn het Symbian Software platform om te bouwen tot een Open Source community die onder andere moet gaan concurreren met Google's Android initiatieven.

Vandaag is er iets meer duidelijkheid gekomen in de tijdlijn die Nokia en de andere partners voor ogen hebben. Zo moet de Symbian Foundation in 2009 echt operationeel zijn en zullen de eerste toestellen die voorzien zijn van het OS dat de partners van de Symbian Foundation gezamenlijk gaan ontwikkelen in 2010 op de markt verschijnen.

Natuurlijk is het niet reëel om te denken dat een samsenwerking met zoveel partners, de afspraken die gemaakt (en nagekomen) moeten worden, het politiek spel, de individuele belangen, en vooral ook niet te vergeten de technische ontwikkel- en testtijd al veel sneller tot tastbaar resultaat zou kunnen leiden.

Enfin, Android kan dus minimaal een jaar profiteren van de voorsprong die ze (nu nog) hebben ten opzichte van het initiatief van de Symbian Foundation dat nu dus nog in de kinderschoenen staat.

En zoals bekend komen de eerste Android toestellen eind dit jaar en/of begin 2009 op de markt dus ook daar hebben ze dan een jaar de tijd om ervoor te proberen te zorgen dat tegen de tijd dat de eerste Nokia, Sony Ericsson of Samsung 'Symbian Foundation' toestellen in de winkels verschijnen de meeste consumenten hun keuze al gemaakt hebben. . .

Kortom, we hebben weer iets om naar uit te kijken in 2009, 2010 en de jaren daarna, maar eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat de mobiele wereld saai zou worden, toch? ;-)))Gerelateerde links:
Google bevestigt de komst van Android Phones in 2008
Eerste Google Android Phones komen 'pas' in Q4
Symbian wordt een Open Source platform
Symbian bestaat 10 jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.