Geruchten
09 juli 2007 - Ron Smeets

Eerste spy pics van de 8GB Nokia N95

Vorige week doken de eerste geruchten op over een eventueel op komst zijnde 8GB (Music Edition) versie van de N95.

Die berichten werden voornamelijk gevoed door een xml bestand dat online stond op een site van de FInse toestelmaker.

Slashphone heeft nu de eerste twee spy foto's van de 8GB N95 op de kop weten te tikken. Zoals verwacht is het, net als de andere Music Edition Nokia's, een zwarte uitvoering geworden.

Verder valt op (foto boven, klik voor een grotere versie) dat boven het display, bij het 'N95' typenummer, duidelijk '8GB' staat. De foto's zien er niet uit als een photoshop productie (in tegenstelling tot de afbeelding bij het eerdere bericht) dus het lijkt er op dat de 8GB N95 er echt gaat komen.

Onzeker is nog of deze versie ook nog GPS aan boord zal hebben. De geruchten gaan, zo meldt, Slashphone, dat Nokia om plaats te maken voor de 8GB module de GPS chip heeft moeten dumpen.

Nokia heeft officieel nog niets gemeld over de 8GB N95, maar dat zegt natuurlijk ook niets.Gerelateerde links:
Straks ook een 8GB versie van de N95?
Nokia E90 met 8GB geheugen
Steve's kado: 'n 8GB iPhone voor elke Apple medewerker
8Gb in een geheugenkaart kleiner dan een vingernagel
Sony Ericsson W960i, high-end 8GB Walkmanphone
8Gb musicphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.