Geruchten
09 september 2016 - Ron Smeets

Eerste specs van een nieuwe compacte Nexus tablet opgedoken Krijgt de 'oude' Nexus 7 eindelijk een opvolger van Huawei?

Het gerucht gaat dat Huawei aan een nieuwe 7 inch Nexus tablet voor Google werkt. Een Duits fanblog van de Chinese fabrikant claimt diverse specs en de mogelijke naam op het spoor gekomen te zijn.

Zo zou de nieuwe compacte 'google tablet' voorzien worden van een quad core snapdragon 820 processor met 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Het 7 inch scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels (QHD). Verder zou aan de achterzijde een 13 megapixel camera geplaatst worden. Meer specs zijn op dit moment nog niet uit de geruchtenmolen geslingerd.

Wat de naam van de nieuwe tablet moet worden is volgens de Duitse geruchten nog niet helemaal duidelijk. Vorig jaar bracht Google de Pixel C op de markt; een nieuwe naam voor 'haar' Android tablet's. De Huawei tablet voor Google zou Nexus 7P als naam krijgen, maar Pixel 7P en zelfs Pixel T zijn ook een optie. Enkele maanden geleden registreerde de Chinese fabrikant al de merknaam Huawei 7P en we weten allemaal dat Huawei vorig jaar ook al de Nexus 6P smartphone maakte.

De laatste kleine 'Google Tablet', de Nexus 7, dateert overigens alweer van 2013. Hoog tijd voor een opvolger dus. De tijd zal leren of en zo ja wanneer de Pixel 7P, -T of Nexus 7P bestaat.

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.