Geruchten
24 februari 2018 - Ron Smeets

Eerste Sony smartphones met ‘dunne randen’ wederom gespot Gaat Sony in Barcelona dan toch de Xperia XZ2 en XZ2 Compact onthullen?

De afgelopen dagen worden de geruchten steeds sterker, met name dankzij meester lekbron Evan Blass, dat Sony in Barcelona tijdens het MWC, toch de opvolgers van de ruim een half jaar geleden onthulde Xperia XZ1 series zou kunnen gaan presenteren. Blass publiceerde gisteren en vandaag enkele kiekjes van wat volgens hem de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact zouden zijn die maandag ochtend, wanneer Sony haar MWC persconferentie aftrapt, aan de wereld getoond gaan worden.

Eindelijk ook Sony smartphones met dunne randen
Wat aan onderstaande foto’s van de nieuwe Xperia’s natuurlijk het meest opvalt zijn de ontbrekende brede ‘Sony’ randen aan de boven en onderzijde van de toestellen. Dat was iets waar Sony sinds de introductie van de Xperia XZ1 in Berlijn, duidelijk achterliep ten opzichte van vrijwel alle concurrenten. Als de geruchten kloppen is dat dus ook verleden tijd. Het is wel een beetje jammer voor iedereen die de afgelopen maanden een nieuwe Xperia XZ1 gekocht heeft. Net als enkele jaren geleden betekent het voor die Sony kopers dat hun toestel binnen enkele maanden alweer verouderd is. Behalve de dunne randen heeft Sony de nieuwe Xperia’s ook een ietwat ronder design gegeven aan de achterzijde. De MWC teaser van de Japanse fabrikant liet die rondere lijnen ook al zien. Alles bij elkaar opgeteld lijkt het dus zeer waarschijnlijk dat we maandag ochtend de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact in onze handen kunnen houden.

Specs ook al nagenoeg allemaal op straat
Behalve de foto’s van de nieuwe Xperia’s zijn ook de meeste vermeende specs van beide toestellen al op straat beland. Zo zouden beide modellen voorzien worden van de gloednieuwe Snapdragon 845 processor van Qualcomm en een nieuwe f/1.8 19 megapixel camera met super slowmotion en 4K video opname. De Xperia XZ2 heeft mede door de dunnere randen ook een groter scherm gekregen; 5.7 inch met 18:9 beeldverhouding, aldus de geruchten. Wat op de foto’s ook nog opvalt is het feit dat de nieuwe Sony’s nog niet op de dual camera trein gestapt zijn en dat de Japanse fabrikant de vingerafdrukscanner, die voorheen in de aan-uit knop verwerkt zat – een geniale plek – nu naar de achterzijde van het toestel verhuisd is. Maandag ochtend weten we het allemaal echt zeker. Voor nu moeten we nog maar even genieten van onderstaande kiekjes. Daarop is bij de eerste foto overigens nog iets opvallends te zien. De Xperia XZ2 staat namelijk op een draadloze lader.