Accessoires
27 april 2011 - Ron Smeets

Eerste Sony Android Tablets deze herfst in de winkels

Sony heeft gisteren haar eerste twee Tablets gepresenteerd. De Sony S1 en S2 zullen deze herfst in de winkels gaan verschijnen. Beide tablets zullen voorzien worden van Android 3.0 Honeycomb, de 'tablet versie' van het Google OS.

De Sony S1 wordt een tablet met de bekende, standaard, formfactor en een 9.4 inch display. De Sony S2 is een bijzonder, clamshell, tablet met twee 5.5 inch touchscreen displays. Deze tablet dook in februari overigens al eens op in het geruchtencircuit.

Opvallend is verder dat beide Sony Tablets ook 'PlayStation Certified' zijn. Dat betekent dus dat ze ook uitermate geschikt zullen zijn voor gamers. Daarbij denk ik dat de S2 met z'n twee displays, de beste game ervaring kan leveren omdat je daar natuurlijk een fysieke scheiding kunt maken tussen het game display en de bedieningsknoppen die dan op het tweede display weergegeven worden. Verder zal het bij de Sony S2 ook mogelijk zijn om het tweede ('onderste') scherm te gebruiken als een soft qwerty toetsenbord terwijl op het andere ('bovenste') display de webbrowser, email of een andere applicatie waarbij tekstinvoer nodig is, weergegeven wordt.

Qua specs zullen zowel de Sony S1 als de Sony S2 voorzien worden van WiFi en 3G/4G support. Veel meer, technische, informatie geeft Sony op dit moment nog niet. Op de foto's hieronder zijn in ieder geval, zowel op de S1 als op de S2, twee camera's te zien, een op de voorzijde en een op de achterkant. Bij de S2 likt de front camera rechts van het 'bovenste' display geplaatst te zijn. Verder is de Sony S2 vormgegeven als een soort van 'wig' waardoor de tablet, als je hem op tafel legt, van nature al ietwat 'schuin' ligt (zie derde foto hieronder). Of dat voldoende is om hem op die manier prettiger te gebruiken (vooral bij het typen) zal moeten blijken. Omdat de tablets pas in de herfst (Q4?) in de winkels zullen liggen kan men ook nog niets zeggen over de prijskaartjes die er aan zullen hangen.

De Sony S1: Sony-S1-Front Sony-S1-Back Sony-S1-Side

De Sony S2: Sony-S2-Closed Sony-S2-Open

Persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.