Entertainment
11 april 2006 - Ron Smeets

Eerste single die alleen mobiel wordt uitgebracht

De Amerikaanse band Planet Funk heeft volgende maand een mobiele primeur.

Hun nieuwste single die dan uitkomt zal namelijk alleen via mobiele telefoons en -netwerken te downloaden zijn. Daarmee zijn zij de eerste band die hiervoor kiezen.

Artiesten als Madonna en de Sugababes hebben welliswaar al eerder een nieuwe single voor het eerst via een mobiel netwerk uitgebracht, maar die nummers waren kort daarna ook via de reguliere en traditionele kanalen te koop.

Momenteel, zo meldt de muziekindustrie zelf, wordt al zo'n 4% van alle singles via een mobieltje gekocht en dat aantal groeit maandelijks.Gerelateerde links:
Promotie nieuwe Sugababes single via UMTS
Madonna's nieuwe single eerst als TMF ringtone
Madonna Nr.1 in elk muziekformaat
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Mobiele download top 40 op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.