Geruchten
20 november 2014 - Ron Smeets

Eerste screenshots van Tizen 2.3 duiken op Nieuwe look voor 'Samsung' OS

Tizen werd ooit, vooral door Samsung, een grote toekomst voorspeld als concurrent, of alternatief, voor Android. Zover is het echter in de afgelopen twee jaar na de lancering van de eerste versie, nog lang niet gekomen en dat zal waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren. Momenteel is Tizen vooral nog bekend als het OS van de nieuwste smartwatches van de Koreaanse fabrikant.

Op de site van Tizen Indonesia zijn nu screenshots opgedoken van de volgende smartphone versie van het OS; Tizen 2.3. Daarop is vooral te zien dat Samsung, naast de blauwe huisstijl, wat meer kleuren gebruikt heeft in de nieuwe UI. Ook de icoontjes van apps zijn ietwat fleuriger geworden. 

Hieronder staan enkele screenshots en als je de bronlink volgt kun je er nog meer zien. Wanneer de Tizen 2.3 update beschikbaar komt is nog niet bekend, maar ik denk ook niet dat er al veel mensen op zitten te wachten, toch?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.