Geruchten
03 februari 2015 - Ron Smeets

Eerste screenshot's van het OnePlus Oxygen OS gespot Eigen smartphone OS van OnePlus is al een tijdje in de maak

Enkele dagen geleden maakte OnePlus bekend dat de fabrikant aan een eigen, volledig open, aanpasbaar en gebruiksvriendelijk, smartphone besturingssysteem met de naam OxygenOS werkt. Hoewel OnePlus al veel langer met het idee loopt om een eigen OS te ontwikkelen is het zeker niet ondenkbaar dat de recente problemen met Cyanogen over de verkooprechten in India de ontwikkelingen van Oxygen in een stroomversnelling gebracht hebben. Op 12 februari zal OnePlus meer informatie, en een mogelijke datum waarop het OS beschikbaar komt, onthullen.

Vandaag zouden de eerste screenshots van dat OS gespot zijn. Nou ja, het betreft een afbeelding van wat het home menu zou kunnen zijn en vier kiekjes van verschillende, kleurrijke achtergronden voor het vergrendelscherm. Uiteraard kan niet bevestigd worden of op deze afbeeldingen inderdaad het OxygenOS te zien is. Als ze inderdaad echt zijn dan heeft het menu in ieder geval wel een eenvoudige, gebruiksvriendelijke, indeling. Daarbij lijkt onder anderen gekozen te kunne worden voor een indeling van apps en tools op categorie. Op het scherm is nog niet te zien of het OS werkt met meerdere home screens. Verder is er nog weinig zinnigs over te vertellen. Kijk zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.