Nieuws
02 augustus 2012 - Ron Smeets

Eerste screenshots van Firefox' smartphone OS

Mozilla, bekend van de FireFox webbrowsers, werkt al een tijdje aan de ontwikkeling van een smartphone OS dat helemaal gebaseerd is op HTML 5. Met dank aan Robert Nyman, een Mozilla 'evangelist' zijn nu de eerste screenshots van de UI van dat OS online opgedoken.

Die UI heeft, voor zover dat nu te zien is, wel wat weg van die van Android, maar dat is niet echt vreemd. Je kunt immers beter slim 'kopieren' dan slecht zelf maken, toch?

Nyman zegt er wel bij dat de UI nog volop in ontwikkeling is. De uiteindelijke look-and-feel kan er dus nog anders uit gaan zien.

FireFox-Smartphone-OS-UI-Screenshots-a FireFox-Smartphone-OS-UI-Screenshots-b

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.