Geruchten
12 augustus 2011 - Ron Smeets

Eerste screenshots van Android Ice Cream Sandwich opgedoken

De afgelopen uren zijn de (eerste) screenshots opgedoken van Android Ice Cream Sandwich (4.0?). Het feit dat de afbeeldingen verdeeld zijn over twee blogs zou kunnen betekenen dat het hier om een 'bewuste' lek-actie gaat.

Hoe dan ook, het blijven nog geruchten maar de screenshots en bijbehorende informatie zien er redelijk echt uit.

Behalve deze afbeeldingen werd er ook nog wat info gelekt over Ice Cream Sandwich. Zo zou de camera nu een panorama modus ondersteunen, is de look-and-feel van de Gmail client aangepast aan die van het OS, wordt Google Shopper (voor NFC toestellen) standaard geinstalleerd en lijkt de Applicatie en Widget launcher op die van Honeycomb. Verder wordt (wederom) gemeldt dat de (nog niet aangekondigde) Nexus Prime het eerste toestel wordt dat met Ice Cream Sandwich uitgerold zal worden maar dat er in ieder geval ook een update komt voor de bestaande Nexus S.

Android-Ice-Cream-Sandwich-Screen-b Android-Ice-Cream-Sandwich-Screen-c Android-Ice-Cream-Sandwich-Screens-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.