Geruchten
09 oktober 2006 - Ron Smeets

Eerste screenshot van de nieuwe Windows Mobile

Enkele maanden geleden circuleerden al de geruchten over de opvolger van Windows Mobile 5.0. Die zou onder de (werk)naam Crossbow bekend worden.

MSMobileNews claimt een eerste screenshot te hebben bemachtigd (foto hierboven).

Zoals jullie kunnen zien wordt Crossbow uitgevoerd met een glossy title bar, softkeys en Vista-achtige icoontjes.

Pieter Knook, een van Microsoft’s Senior VP’s heeft aangekondigd dat het mobiele platform jaarlijks geupdate gaat worden en dat Crossbow nauw gelinked wordt aan Office 2007 en Exchange 12. Bovendien heeft het nieuwste Mobiele OS ook voorzien van een IM tool.

Via Google is een presentatie uitgelekt waarin te lezen stond dat Crossbow nog dit jaar beschikbaar zou komen voor producenten van Smartphones, PDA’s en andere mobiele devices die Windows Mobile zouden kunnen kiezen. Hieruit zou je dan weer kunnen afleiden dat de eerste ‘Crossbow apparaten’ in het eerste half jaar van 2007 op de markt zullen komen.

De uitgelekte presentatie zou ook al informatie bevatten over de release van de opvolger van Crossbow, bekend onder de codenaam Photon, precies een jaar later.Gerelateerde links:
MacOS 7 op Windows Mobile 5
Crossbow: opvolger van Windows Mobile 5.0
Photon wordt opvolger Windows Mobile 5.0
Eerste WinMobile GSM met Skype
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.