Geruchten
09 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

'Eerste Samsung-toestel met Tizen verschijnt in de lente'

Een tijdje terug kondigde Samsung aan dat ze het eigen mobiele besturingssysteem Tizen zullen gaan presenteren tijdens het Mobile World Congress in februari. Volgens Sammobile zou het eerste toestel met Tizen al in de lente op de markt moeten gaan verschijnen. Dit baseren zij op anonieme bronnen. De Japanse telecomprovider NTT DoCoMo bevestigde eerder ok al dat de eerste Tizen-smartphones eind maart op de Japanse markt zullen gaan verschijnen. 

Er is in het verleden al vaker gespeculeerd over de lancering van een Tizen-toesel, maar elke keer bleek er nog niets te verschijnen. Dit omdat Samsung er meer waarde aan hecht om Tizen vanaf het begin af aan meteen goed te laten werken in plaats van dat het besturingssysteem verschijnt vol met bugs. Veel providers die interesse hadden in Tizen, waren hier niet blij mee. Dit zou vermoedelijk de reden zijn dat we tijdens het Mobile World Congress al een preview zullen gaan krijgen van Tizen.

Of Samsung gaat scoren met Tizen, is nog maar de vraag. Momenteel is de markt aardig verzadigd met mobiele besturingssystemen en het lijkt erg moeilijk om een consument over te halen een bepaald besturingssysteem te laten adopteren. Daarnaast zijn er vast nog geen apps beschikbaar voor Tizen, waardoor veel gebruikers zullen gaan afhaken. Ook Firefox OS en Sailfish kunnen we binnenkort verwachten.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl