Geruchten
14 november 2010 - Ron Smeets

Eerste Samsung met Gingerbread komt in Februari 2011

Op zich zal het niemand echt verassen dat Samsung begin volgend jaar met een nieuwe high end Android smartphone op de proppen zal komen. De Galaxy S is razend populair, vliegt als warme broodjes over de toonbanken, en is al weer ruim een half jaar 'oud'.

Afgelopen vrijdag lekte een tweetal pagina's uit (vermoedelijk uit een presentatie) waarop een nieuwe Samsung Android Smartphone te zien is die in Februari van 2011 onthuld zal worden, als de geruchten kloppen.

Behalve de afbelding, waarop een toestel te zien is dat ultradun is en een extra groot display (4.3 of 4.5 inch) heeft, worden er ook diverse andere specs vermeld. Zo zou deze, nog onbekende, Samsung voorzien worden van Android 2.3 (Gingerbread), een 1.2 GHz processor, sAMOLED2 display (tweede generatie super AMOLED?). een 8 megapixel camera met autofocus, LED flitser en full HD (1080p) video opname- en afspeelfunctie, WiFi, Bluetooth 3.0, GPS en DLNA support.

Zoals gezegd, het zijn nog altijd geruchten en inmiddels is ook al duidelijk geworden dat de afgeelding rechtsboven in de eerste pagina (zie hieronder) vermoedelijk van een oud Apiotek VOIP toestel is. Dat maakt dit gerucht in ieder geval ietwat minder geloofwaardig, zeker voor wat betreft het uiterlijk van he toestel. We zullen zien.

Samsung-Android-Feb2011-b Samsung-Android-Feb2011-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.