Nieuws
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Eerste Samsung met flexibel display komt toch al in 2012

Een maand geleden dook al eens een concept op van de Samsung Galaxy Skin. Die bleek nog gemaakt te zijn door een 'fanboy' en zijn idee was vooral gebaseerd op de demonstratie van een flexibel display die Samsung zelf tijdens de CES gaf.

Tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfers zei Robert Yi van de Koreaanse fabrikant dat Samsung van plan is om de eerste (smart)phone met een flexibel display al in 2012 op de markt te brengen.

Hij voegde er zelfs aan toe dat de Koreanen gokken op 'het eerste deel' van 2012: "The flexible display, we are looking to introduce sometime in 2012, hopefully the earlier part. The application probably will start from the handset side”, aldus Robert Yi.

Deze week toonde Nokia in Londen overigens ook een bijzonder smartphone concept met een flexibel display. De Finnen werken aan een toestel waarbij het buigbare display onder andere gebruikt wordt in combinatie met een dito behuizing waarmee je dan ook diverse functies kunt bedienen door het toestel op een bepaalde manier te buigen. Nokia kon nog niets zeggen over een eventuele release datum van een dergelijk toestel, de techneut die het demonstreerde zei desgevraagd: "I can't tell you exactly when these kind of smartphones will hit the stores but just look at the big smile on my face". Daaruit zou je kunnen concluderen dat ook Nokia relatief snel een flexibele smartphone gaat presenteren en verkopen, maar dat blijft speculatie.

Hieronder kun je nogmaals de video bekijken van het flexibele AMOLED display dat Samsung in januari op de CES aan de wereld toonde.

http://www.youtube.com/watch?v=kJEHp15Hoo0

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.