Accessoires
06 november 2006 - Ron Smeets

Eerste review van de Zune: licht, sexy en goed

Tegen de tijd dat wij de Zune in de winkels zullen zien liggen zal deze review al lang en breed vergeten zijn, helaas. Bovendien zullen de features die nu nog als vooruitstrevend en bijzonder worden ervaren over ruim een jaar (ja, zo lang gaat het nog duren) gewoon of verouderd zijn.

Bij Gizmodo hebben ze de Zune, die in de VS over enkele weken verkrijgbaar zal zijn, uitgebreid kunnen reviewen.

De eerste indrukken zijn bepaald niet slecht te noemen. Hij ziet er sexy uit, heeft een gebruiksvriendelijke UI en het grote nieuws is dat de software van de Zune 'upgradable' is via de ingebouwde WiFi optie zodat je het toestel in de toekomst kunt uitbreiden met functies zoals online muziek delen met andere Zune gebruikers, draadloze synchronisatie met PC of Laptop en muziek en video streamen naar andere apparaten. De benodigde hardware is allemaal al in de Zune aanwezig en de genoemde functies kunnen door middel van software updates geactiveerd worden. Het is aan Microsoft wanneer men wat wil toevoegen.

Zoals gezegd is de User Interface bijzonder gebruiksvriendelijk en doorspekt met zoom- en slide effecten. Ook het click-wheel is goed te gebruiken maar helaas niet touch-sensitive.

Het display van de Zune heeft voldoende licht en contrast om ook buiten, in de zon, leesbaar te blijven zonder veel weerspiegeling.

De review spreekt verder nog over de Zune Marketplace, zeg maar de tegenhanger van de iTunes Store en de mogelijkheid om de Zune te koppelen aan de xBox 360 voor het uitwisselen van (muziek)bestandenGerelateerde links:
De Zune en iPod fotoshoot. . .
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
Countdown klok voor de Zune
Microsoft's iPod wordt de Zune
Zune pas eind 2007 naar Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.