Toestellen
19 oktober 2010 - Dennis De Vries

Eerste review Blackberry Bold 9780 / Blackberry OS6

De Blackberry Bold 9780 dook een paar maanden geleden al even op in wat filmpjes. En gisteren zette RIM het toestel zelf per ongeluk bijna online, maar wil het toch nog even geheim houden. Voor BesteProduct kent het toestel al geen geheimen meer. We hebben hem 'gevonden in een bar', zeg maar. Na een tijdje stevig gebruik hebben we dan ook de eerste video review in Nederland, en waarschijnlijk ter wereld, van dit toestel. Officieel is er nog niets over bekend, maar hij bestaat wel degelijk en wij hebben hem.

 Lees de volledige review van de Blackberry Bold 9780 op BesteProduct.nl

Het toestel is nagenoeg identiek aan zijn voorganger, de Blackberry Bold 9700. Tenminste, aan de buitenkant. Maar zodra hij is ingeschakeld komt de nieuwe versie van het besturingssysteem, Blackberry OS6 tevoorschijn. Het startscherm en de indeling van het hoofdmenu zijn grondig aangepakt. De browser is helemaal vernieuwd (en verbeterd), de mediaspelers hebben een fraaier uiterlijk en er is ruimte gemaakt voor allerlei 'sociale feeds'.

Aan de hardware is verder alleen het werkgeheugen veranderd. En de camera is er op vooruitgegaan. Het toestel beschikt nu over een 5 megapixel sensor. Er staan wat voorbeeldfoto's in de review op BesteProduct.nl. En hoe de videokwaliteit is vergeleken met die andere 5 megapixel camera van RIM (de Blackberry Torch) kun je hier onder zien.

http://www.youtube.com/watch?v=hq_b3PLiOco
Over de auteur: Dennis De Vries