Geruchten
10 augustus 2016 - Ron Smeets

Eerste renders van de modulaire LG V20 Afbeeldingen tonen een iets ander design en mogelijk toch ook weer een tweede display

LG heeft een week geleden al bekend gemaakt dat haar volgende modulaire smartphone, de V20, op 6 september wereldwijd gepresenteerd zal worden.

Gisteren zijn de eerste afbeeldingen, of renders, van het toestel online verschenen. Als die kloppen dan lijkt de LG V20 veel op de G5, compleet met de duo camera aan de achterzijde. Dat LG voor een vergelijkbaar design gekozen heeft is op zich niet zo gek gezien het feit dat de Koreaanse fabrikant er waarschijnlijk voor wil zorgen dat modules, of LG Friends zoals ze genoemd worden, tussen beide toestellen uitwisselbaar worden.

Opvallend is verder dat LG nog niet afgestapt lijkt te zijn van het duo-display zoals dat bij de V10 ook aanwezig was. Al was dat waarschijnlijk niet een van de redenen dat consumenten een LG V10 aanschaften. Op de afbeeldingen van de voorzijde is boven het scherm weer een tweede, always-on display te zien. Of althans iets dat er veel op lijkt.

Net als bij de G5 heeft LG de volumeknoppen van de V20 ook weer naar de zijkant van het toestel verplaatst.

Over de specs is verder nog weinig bekend. Uiteraard wordt, en werd, daar al volop over gespeculeerd. Een QHD scherm van 5.6 of 5.7 inch, Snapdragon 820 of 821 processor, 4GB RAM en een USB-C aansluiting zijn tot dusver de meest genoemde specificaties die aan de LG V20 gekoppeld worden. Dat het toestel standaard al voorzien wordt van Android 7.0 Nougat was ook al bekend. De kans is groot dat de LG V20 daarmee de eerste (niet Nexus) Nougat smartphone zal worden. Op 6 september weten we ongetwijfeld meer, zo niet alles ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.