Geruchten
05 december 2015 - Ron Smeets

Eerste renders van de Lumia 850 opgedoken Microsoft komt mogelijk met nog een 5.5+ inch phablet

Terwijl de nieuwe high-end Lumia 950 en 950XL langzaam maar zeker de winkels bereiken zijn online alweer enkele renders en een video opgedoken van een mogelijke, goedkopere, Windows 10 smartphone van Microsoft. Dat zou, kijkend naar het typenummer, de Lumia 850 in ieder geval kunnen (of moeten) worden.

Veel informatie over de specs is er nog niet. Op een van de afbeeldingen zijn de afmetingen van het toestel te zien; 155.9 x 77.2 x 6.9 millimeter. Dat zijn forse maten voor een smartphone. De 5.7 inch Lumia 950XL is vier millimeter kleiner, maar wel een millimeter breder. Dat zou er dus op kunnen duiden dat de Lumia 850 ook een 5.5+ inch phablet wordt. Hij is in ieder geval ruim een centimeter groter dan de Lumia 950 (5.2 inch).

Verder lijkt de camera, ondanks dat die ietwat uitsteekt, geen PureView model te zijn. Daarvoor is hij te klein, maar helemaal zeker weten doen we dat nog niet.

Qua design ziet de Lumia 850 er niet zo heel erg spannend uit. Volgens de geruchten zou hij een metalen behuizing hebben, maar vermoedelijk wel met een kunststof (plastic of polycarbonaat) achterzijde. Er is ook een video gemaakt van bovenstaande renders. En nu maar afwachten totdat Microsoft zelf iets over dit toestel gaat roepen. Wellicht tijdens de CES. Die staat immers ook alweer voor de deur.

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.