Entertainment
10 mei 2006 - Ron Smeets

Eerste reality TV Serie voor mobiele TV kijkers

Aanstaande vrijdag begint in Engeland de eerste interactieve reality show die exclusief voor mobiele TV kijkers gemaakt is.

"Get Close To. . ." is een dagelijkse show over de populaire meidengroep de Sugababes, die de beelden trouwens ook zelf filmen. Kijkers wordt op die manier een (mobiel) kijkje gegund in de wereld van de meidengroep.

Vijf dagen per week worden, voor ca. 75 Eurocent per dag, afleveringen van 2 minuten uitgezonden die dus alleen via de mobiele telefoon te bekijken zijn.

Het interactieve deel van de show bestaat uit het feit dat kijkers per mail, MMS of SMS vragen kunnen stellen of zelfs opdrachten kunnen geven die de meiden tijdens de show moeten beantwoorden of uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen dansje instuderen voor een nummer van de Sugababes in de hoop dat de meiden dat tijdens een van hun concerten zelf ook uitvoeren terwijl jij en je vriend(innen) aan je mobieltje gekluisterd zitten.

Ben benieuwd of ze hier veel kijkers mee zullen trekken.Gerelateerde links:
Promotie nieuwe Sugababes single via UMTS
Eerste single die alleen mobiel wordt uitgebracht
Mobiele Reality TV, Videoclips en 'Teleac'
TV Serie in GSM formaat
Soap serie alleen voor mobiele kijkers
Mobiele afleveringen van Dr. Who in de maak
Mobiele serie van Idols
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.