Geruchten
14 februari 2012 - Ron Smeets

Eerste quad core smartphone van Huawei wordt de Ascend D1 Q?

Enkele weken geleden dook al het gerucht op dat Huawei van plan zou zijn om tijdens het MWC een nieuwe line-up van high end smartphones te presenteren; Diamond Series genaamd.

De afgelopen uren is een nieuw gerucht de wereld in geholpen. Daarin wordt gespeculeerd dat de eerste quad core smartphone van Huawei de Ascend D1 Q zal zijn. Afbeeldingen zijn er nog niet, maar de Japanse bron claimt het te weten.

Het quad core gerucht wordt natuurlijk vooral gevoed door de naam van het toestel. 'D1' zou kunnen slaan op het eerste toestel in de (high-end) Diamond Series en de 'Q' zou te maken kunnen hebben met het feit dat dit toestel mogelijk een quad core processor heeft. We zullen het wel zien, over ruim anderhalve week in Barcelona. De persconferentie van Huawei staat gepland voor zondagmiddag en daar ben ik natuurlijk bij.

Via (Google Translate link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.